Så var Juleølet satt
Vi lager tomtebrygg
som godt kan likes og nytes
Av både store og små
Brygget får stå på en Kjøkkenstol
På Kjøkkenet, der Temperaturen er
Akkurat passe God, Helt til det er Klart
Til Å tappes opp, et par dager før Jul
Annet pyssel vi har bedrevet
er å Lage Seigmenner
for aller første gang
Eller rettere Sagt:
Seigdamer og Seige Søte Juletrær
Der det foressten er mye annet fristende og julegodt
1 kg sukker løses opp i 2 dl vann
100 g gelatinpulver og 4 ts sitronsyre
løses opp i 2 dl vann
Alt blandes sammen og smaksettes med
noen dråper eterisk olje eller fruktessens
og evt. litt konditorfarge etter ønske
Vi delte blandingen i to
der den ene fikk rød farge og eplesmak
og den andre ble gul med sitronsmak
Etter et par dager på bakepapirkledt stekebrett
ble så damene og juletrærne stukket ut
og vendt i finkornet sukker
Og Du og Du så gode de er
"Dette er jo ordentlig seigmenner det"
- sa eldsten som stakk hodet innom en tur
Så Nå kan det snart bli Jul!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar