Ingenting lukter vel
eller smaker så Godt
som nybakt Brød
Se så Enkelt og Raskt
Lirosa lager
Sunt
Godt
Grovt
Heimbakt Brød
i en Fei
Deigen lages i Kjøkkenmaskin
Litt Gjær, Salt og en smule Søtt
Honning eller Sirup etter hva jeg har
Litt God Matolje, og Væske
Jeg beregner 5 dl Væske pr. 2 liters BrødForm
Væsken består stort sett av
Yoghurt eller Kulturmelk
Blandet med Lunkent Vann
Kjøkkenmaskina får Kjøre og Gå
Mens Jeg heller på
Korn, Gryn, Mjøl, Nøtter, Kli og Frø
Ingrediensene kan variere fra gang til gang
Deigen skal være litt løsere enn når den skal Knas
Så får den Heve til dobbel størrelse
Etter det, kjøres deigen ned, 3-4 minutter
Mens den øses opp i flere eller kun ei Brødform
Jeg liker veldig godt Silikonbrødformene mine
Lirosa har to stykk, fra Tupperware
Hvis hun baker Fler
Benytter hun ordinære Brødformer
Som er ikledt Bakepapir
Brøddeigen Klemmes ned
Med ei Skje
Som fuktes med Vann
Da blir det ikke det Grann
Kliss Klass i det hele Tatt
Så får Brødene Heve
til de når til kanten
På forma Opp
Svitsj inni Forvarmet Ovn
170 grader på Varmluft
eller 190 grader i Vanlig Stekeovn
Der stekes de en snau Times Tid
eller 50 minutter for å være Nøyaktig
Nå skal du høre Hemmeligheten min
Med Silikonformene
De skylles nemlig hver eneste gang
I kaldt Vann etter stekingen
Deretter Vaskes de i varmt Zalovann
Og Skylles og Tørkes Selvfølgelig
Så er de klare til neste Gang
Ønsker du ikke å eksperementere
Så finnes det hos Kvardagskost flere
Gode Oppskrifter på Ordentlig Brød
Som Godt kan benyttes som Utgangspunkt
Nå gjenstår Bare å Ønske Værsågod og Velbekomme
På Kjøkkenbenken min står nybakt brød for hele uka
Skal bare avkjøle dem litt før de får plass i Fryseren, gitt!
GOD SØNDAGSKVELD
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar