Årets Julekveldsmolte er berga
Molte hører med som festmat
ved alle høytidelige anledninger
Har vi rikelig spiser vi molte
til hverdags også
Enten rørt med sukker som syltetøy
på brødskiva
eller som dessert
med sukker melk og fløte
Godt er det uansett
Og sunt også
denne bæra som kalles for gull
og inneholder A-, B- C- og E-vitaminer,
kostfiber, folat, kalium, kalsium,
Den vokser ved myr i fjellterreng
og er nok den mest holdbare bæra jeg vet
Uten annen tilsetning enn litt sukker
holder den seg flere uker i kjøleskap
Her har vi pakket ned molte for dypfrysing
Uten noe sukker, bare ren molte
Slik holder den lengst på smak og farge
Flere år faktisk, og det er bra for det er ikke
hvert år det bugner av bær som nå
Jeg pakker posene i litt ulik størrelse
Ganske flate og suger mest mulig luft ut
før posen lukkes og legges flatt i fryseboksen
Godt å finne når vinterstormene setter inn
Enda finns det både kart og moden molte
Så vi håper vi kan rekke å plukke enda noen liter
før det er for sent, for det går nesten litt for fort
fra molta er moden til den blir gammel
Vi har gått forbi mye overmoden molte
som ikke lenger smaker godt
Det kjennes nesten vondt
at ingen har rukket å plukke den
Men desto større lykkeglimt
når man har greid å fylle
et spann med gyllen moden
sunn og gullende god molte
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar