Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 7. august 2011

Molte- og Sjokoladeiskrem

Med iskremmaskin i hus, kan man trylle frem
litt sunnere iskrem mens potetene koker
og servere nylaget iskrem til dessert
uten de helt store forberedelsene eller planlegging på forhånd
og det er slett ikke nødvendig med en dyr og fancy maskin.


Man kan selvfølgelig også lage iskrem uten iskremmaskin
Pass bare på å røre i iskremen innimellom mens den fryses
slik at det ikke dannes harde iskrystaller i den.

I dag har vi laget både Molteiskrem og Sjokoladeiskrem
Begge fallt godt i smak hos alle familiemedlemmer
som favoriserte hver sin. Lirosa greide ikke å velge,
hun sier som Ole Brumm: " Ja takk, begge deler! "


MOLTEISKREM


3 eggeplommer
1 barneskje Yacon Pulver
Piskes til eggedosis
og smakes til med litt Agavesirup
hvis du ønsker den mer søt
( I stedet for Yacon Pulver og Agavesirup
kan du benytte rørsukker eller melis)

3 dl kremfløte (1 pk.)
1 ts ekte vaniljesukker
Piskes til krem og blandes
sammen med eggedosisen

Kjøres i iskremmaskin eller fryses i dypfryser
Rør inn 2-3 ss rørte molter mot slutten av frysetiden.



SJOKOLADEISKREM


Lages på samme måte som molteiskrem
men tilsett 1-2 ss kakaopulver
i stedet for vaniljesukker i kremfløten

Mot slutten av frysetiden
tilsettes litt hakket sjokolade
etter eget ønske.

Velbekomme og god Søndagskveld!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...