Det er visst ikke så usunt med kaffe
om vi skal vi tro forskerne
og det gjør vi jo gjerne
når de mener at vi kan nyte
vår kaffekopp med god samvittighet
vel vitende om at man faktisk
til og med kan oppnå helsegevinst
ved å nyte denne mirakuløse drikken
Man må bare ikke overdrive kaffedrikkingen selvfølgelig!
Alt med måte, vet du vel?
Dessuten bør vi tenke på å velge
noe som gjør at kaffen smaker enda bedre
Økologisk og Fairtrade
Lirosa trakter av og til sin morgenkaffe
med litt mindre kaffe, erstattet
med noen fint malte mandler og en bit Raw Sjokolade
eller fint hakkede eller malte kakaobønner
Bare en anelse ekstra smak
som gjør min morgenkaffe enda litt sunnere
Og uansett spesiellt god og velduftende
I siste nr. av I Form står foressten å lese:
1/2 kopp kaffe daglig kan senke risikoen
for å utvikle kreft i hjernen med over 30 %
1-2 daglige kaffekopper reduserer risikoen
for hjerte- og karsykdommer med mer enn 20 %
2-4 kaffekopper pr. dag kan senke risikoen
for gallestein med 40 %, samt bidra til å redusere
risikoen for Parkinson med hele 50 - 80 %
4 kopper kan faktisk halvere risikoen for type 2 diabetes
og 5 kopper kan senke risikoen for ikke hormonavhengig brystkreft
Dette er gledelig lesing for kaffeelsekende nordmenn
og -kvinner som nyter sin morgenkaffe
som en del av livets hverdagsgleder eller lykkeglimt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar