Kantarelltid
Når soppen plupper opp
og det er bare å forsyne seg
Soppsanking er både trivelig og artig
Man må bare passe på å ikke plukke
sopp man ikke kjenner
for det finnes giftige sopper
som ingen bør spise
og flere av dem ligner på
de mest velsmakende delikatessene
Soppen renses og forvelles
noen minutter i kokende vann
Ikke for lenge for da mister den fargen
Vannet siles fra
og soppen kan nå fryses
Jeg pakker den i flate pakker
og suger ut så mye luft jeg kan
Etter at den er avkjølt selvfølgelig
Når soppen skal spises
steker vi den i litt smør
Og krydrer med salt og pepper
Herlig bare å spise slik
Rett fra panna
som kveldskos
Med godt brød og smør
eller som tilbehør
til middag
Gjerne også med en fløteskvett i
Da får man den beste stuingen
som tenkes kan
Rett og slett Nydelig!
svært få kalorier
noe protein
er rike på mineraler
og noen vitaminer
2 kommentarer:
Stekte kantareller må være noe av det beste som finnes, men jeg må beskjemmet innrømme at jeg aldri har vært på sopptur. Mitt hemmelige soppsted er butikken, men kanskje det er på våge seg ut i skogen? Kan jo gå innom soppkontrollen etterpå. Bildene dine inspirerer hvertfall til å prøve :)
Så artig å høre at du fristes til sopptur,det er faktisk noe av det artigste å plukke, og i år er det masse kantareller i skogen...
Legg inn en kommentar