Rabarbra som egentlig er en grønnsak,
men som oftest blir benyttet som frukt
er lettdyrket og trives stort sett overalt.
Rabarbra er kalorifattig og inneholder
A-, B- og C-vitaminer,
kalium, kalsium, jern og magnesium.
Mange bærer på barndomsminner
om rå rabarbrastilker dyppet i sukker
en varm sommerdag,
eller rabarbragrøt med fløte og melk,
-synes nesten jeg hører humlene surre
og kjenner myggen bite bare ved tanken
Eller hva med
Eller som her
en herlig forfriskende
styrkende rabarbrasmoothie
Laget av:
1 eple
1-2 stilker rabarbra
1 dl tranebærjuice
1 ts flytende honning
Rens og del opp eple og rabarbra
Tilsett tranebærjuice og honning
Kjør 2-3 minutter i foodprocessor
Pynt med sitronmelisse
NYT med god samvittighet!
(Les mer om rabarbra: Frukt.no, Hage, Hageselskapet, Helse, forbruk og livsstil, Matportalen, Wikipedia,)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar