Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 27. juli 2011

Mandelmelk


Mandler er superføde fordi de inneholder
en mengde nyttige næringsstoffer
Kalorier og fett, -javel, men det er av de gode
såfremt man ikke er allergisk selvfølgelig

I stedet for å knaske mandler kan man lage mandelmelk
som kan drikkes som den er eller benyttes i smoothies
eller bakverk som erstatning for melk eller fløte
Mandelmelk lages ved å blande finknuste mandler
med vann og eventuellt smakstilsatt
med vanilje og/eller tørket frukt
Min enkle basisoppskrift er som følger:

Mandelmelk

125 g / 2 dl mandler legges i bløt
i 4-5 dl kaldt vann natten over


Om morgenen blir mandlene skyllt under springen
og bløtleggingsvannet hellt fra 
Mandlene kjøres i blender eller foodprocessor 
med 1 knivsodd vaniljepulver
og 4-5 dl iskaldt vann

Mandelmelken oppbevares kaldt i kjøleskap
og holder seg fint 2-4 dager


Drikk den som den er
eller benytt den i smooties
med frisk frukt eller bær

Rått vaniljepulver får du blant annet kjøpt her
SanaBona yter forøvrig super service
med rask levering
samt at alle produktene er testet
og garantert økologiske

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...